Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

Gamebase Oric V3.0

Discuss any other databases that use the GameBase Frontend, whether in pre development, development or publically released.

Moderator: Jimbo

User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1737
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 10:52 am

manguan wrote:
Tue Jul 17, 2018 3:40 pm
It's curious. If I open the file invaders.tap directly in Oricutron and type cload"" the game works normally. But the quotes are not in the emulator in the same place as in my keyboard. In oricutron, to get quotes, I have to press shif plus dieresis (¨) and not shift plus 2 as in my keyboard. It won't have anything to do with the mapping of the keyboard or the script?
The CLOAD""{enter} is sent directly from the emulator, not the script.
So it is very strange how some games work and not others with the exact same code.
You should have problems with every Tape game typing CLOAD, if the Spanish keyboard layout is at fault.

I have edited the emulator EXE, so it will not type the quotes [enter] after the CLOAD.
And put that code in the script sendkeys, so you can edit the correct key to be used from your keyboard.
I guess @@ will be what the emulator needs from the script.

http://s000.tinyupload.com/index.php?fi ... 8393820717

testing this @@ sends "" to the emulator on a UK keyboard
so try "" and increase the wait to 4 seconds.

you are looking for the quote key in the emulator not the PC.
manguan
Keen Member
Keen Member
Location: Spain
Posts: 171
Joined: Mon Jan 22, 2018 9:26 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 4:51 pm

Aghhh...
Your solution works perfectly but same result with these games. They keep not working.
I don't know what to think...
What emu version do you have? Any roms problem? Any data missing from mdb? Gamebase config?...

Trying something I have edited this line of your script as follows:

If GameType CONTAINS(tap||wav)
Add_CLP(--tape%gamepathfile%)

...and then I get emulator starts but not mounts tap file. So game doesn't start unless I do it manually.

Sin título-1.jpg
Sin título-1.jpg (42.36 KiB) Viewed 4462 times
Any Light?
Thanks for your time .mad.
manguan
Keen Member
Keen Member
Location: Spain
Posts: 171
Joined: Mon Jan 22, 2018 9:26 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 5:15 pm

Ahahahah...

Browsing games folders I realised that games that doesn't work were in folders containing "space(something)" in its name. Well, I deleted this space before brackets, relinked game in gamebase and... tachaaannnn... finally works. :shock:

So I will edit folder names and mdb paths and should go.

Esoteric component of informatics or any other explanation?
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1737
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 7:36 pm

i guess your emulators.ini is faulty.

add this value to avoid the [space] in the directory path reading...

[Oricutron]
UseShortFilenames=1

correct command line is this...

If GameType CONTAINS(tap||wav)
Add_CLP(-t%gamepathfile%)
manguan
Keen Member
Keen Member
Location: Spain
Posts: 171
Joined: Mon Jan 22, 2018 9:26 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 8:34 pm

Replaced every space by a _ in folders, archives games and mdb and working.
Thanks again, .mad.
manguan
Keen Member
Keen Member
Location: Spain
Posts: 171
Joined: Mon Jan 22, 2018 9:26 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Wed Jul 18, 2018 8:41 pm

.mad. wrote:
Wed Jul 18, 2018 7:36 pm
i guess your emulators.ini is faulty.

add this value to avoid the [space] in the directory path reading...

[Oricutron]
UseShortFilenames=1

correct command line is this...

If GameType CONTAINS(tap||wav)
Add_CLP(-t%gamepathfile%)
I had already that value.

[Emulators]
1=Oricutron
2=
[Oricutron]
UseShortFilenames=1
UseDefaultTypes=0
SupportedTypes=TAP;DSK;WAV;TA1;TA2;TA3;TA4;TA5
EmulatorPathFile=d:\GameBase\Oric\Emulators\Oricutron\oricutron.exe
ScriptFile=Oricutron.txt
WaitFinish=1
1=D:\GameBase\Oric\Emulators\Oricutron\oricutron.cfg
2=

Anyway. It works now. Thanks.
Tubbs3622
Keen Member
Keen Member
Location: Huddersfield, UK
Posts: 98
Joined: Tue Mar 15, 2005 8:24 am

Re: Gamebase Oric V3.0

Sun Sep 02, 2018 2:53 pm

I know I said this before but sadly this Gamebase is now officially finished at V3. I had been working on it for the last two years, typing in games from books and magazines and adding many other new games but I had a double hard-drive crash two days ago, destroying both my up-to-date Gamebase and my backup. I've lost every single Gamebase I ever had including my own Oric one so it's Game Over folks :cry:
sjakie43
Cool Member
Cool Member
Location: Netherlands
Posts: 302
Joined: Sat Aug 07, 2004 2:53 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Sun Sep 02, 2018 5:18 pm

Ahh thats bad, i feel for you m8 :(
Demobase Creator

C64 Breadbin+SidFX+Ultimate1541-II+ with Tape Expansion
Vic-20+Mega Cart+Tapuino


and more....
User avatar
.mad.
Highly Commended Member
Highly Commended Member
Location: Lancashire
Posts: 1737
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Mon Sep 03, 2018 7:00 pm

Tubbs3622 wrote:
Sun Sep 02, 2018 2:53 pm
I've lost every single Gamebase I ever had including my own Oric one so it's Game Over folks :cry:
I know exactly how you feel.
When you start to get over the despair, and want help rebuilding your GB collections.
give me a call (PM). :wink:
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 514
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Re: Gamebase Oric V3.0

Sat Sep 22, 2018 7:53 pm

Sorry to here you lost the Gamebases Tubbs, I know you said you were adding games from old mag listings and this will have been one hell of a task but tbh I personally would have liked to see GB Oric V4.0 even just for the extra CEO and new homebrew stuff, hope you find the will to carry on one day.

Return to “Other GameBase Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests