Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

How function "If Control = JoyPort1" works?

Discuss the Commodore Amiga database that uses the GameBase Frontend.

Moderator: Jimbo

User avatar
cnterr
New Member
Location: Italy
Posts: 7
Joined: Mon Jun 21, 2010 6:05 am

How function "If Control = JoyPort1" works?

Thu May 06, 2021 7:52 pm

I can't understand how this function works:

Code: Select all

If Control = JoyPort1
	Set_CFG_Value(%dbpath%\GameBase Amiga.uae||joyport0||joy0)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\GameBase Amiga.uae||joyport1||joy1)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\WHDLoad.uae||joyport0||joy0)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\WHDLoad.uae||joyport1||joy1)

Else
	Set_CFG_Value(%dbpath%\GameBase Amiga.uae||joyport0||winmouse1)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\GameBase Amiga.uae||joyport1||joy0)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\WHDLoad.uae||joyport0||winmouse1)
	Set_CFG_Value(%dbpath%\WHDLoad.uae||joyport1||joy0)

End If

All games, regardless of whether they are for 1 or 2 players, always start with mouse in port 1 and controller in port 2, the instruction after "else" is always resolved.
Where should the values for "Control" be? They could not find them in the database.
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 2077
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Re: How function "If Control = JoyPort1" works?

Thu May 06, 2021 8:14 pm

The script control function works from the GameBase frontend "control" tab.
Attachments
port.PNG
port.PNG (5.81 KiB) Viewed 7078 times
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 2077
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Re: How function "If Control = JoyPort1" works?

Fri May 07, 2021 10:18 am

for games stored in the extras (WHD)
you will need to check the GEMUS control settings in the Extras Properties.
Attachments
extra.gif
extra.gif (23.04 KiB) Viewed 7055 times
User avatar
cnterr
New Member
Location: Italy
Posts: 7
Joined: Mon Jun 21, 2010 6:05 am

Re: How function "If Control = JoyPort1" works?

Sat May 08, 2021 9:30 pm

Thanks!

Return to “Commodore Amiga - GameBase Amiga”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests