Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

Gamebase Macintosh 68k

Discuss any other databases that use the GameBase Frontend, whether in pre development, development or publically released.

Moderator: Jimbo

Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Sat Jan 18, 2014 9:10 pm

update 6 is ready.
links in the first page
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 536
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Sun Jan 19, 2014 7:49 pm

There seems to be a problem with the database, Gamebase is crashing when I select the game "Sands Fire", probably needs re-indexing.
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Mon Jan 20, 2014 1:57 am

l'll try to see..
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Mon Jan 20, 2014 8:38 am

don't work re-indexing..
there is some damage to mdb files.
i removed the game

you can download new mdb in the first page
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 536
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Mon Jan 20, 2014 9:24 pm

Seiya wrote:don't work re-indexing..
there is some damage to mdb files.
i removed the game

you can download new mdb in the first page
Still crashing, now on "Scruffy". Looks like you need to do a new build unless someone knows how to fix it.
lookers
New Member
Posts: 27
Joined: Fri Oct 26, 2012 6:33 am

Tue Jan 21, 2014 12:03 am

the problem is screenshot directory
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Tue Jan 21, 2014 12:04 am

ah ok..i see in the past crash everytime i load img..
i'll try to fix, but i don't know why now?
the screenshot directory is the same of other updates..
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
lookers
New Member
Posts: 27
Joined: Fri Oct 26, 2012 6:33 am

Tue Jan 21, 2014 12:21 am

you're right.
Sorry but 'I have no idea why.
unless that is if it was a coding problem of screenshots added.
but I must say I am not an expert on gamebase, it is only an idea
lookers
New Member
Posts: 27
Joined: Fri Oct 26, 2012 6:33 am

Tue Jan 21, 2014 12:38 am

ok I tried to copy the folder screenshots S on my desktop and explorer crashes
lookers
New Member
Posts: 27
Joined: Fri Oct 26, 2012 6:33 am

Tue Jan 21, 2014 8:56 am

hello
gamebase is not the problem but the file system of windows runtime msvcrt.dll using by windows explorer.
many windows system suffer from this problem.
I think will be difficult to resolve.
:twisted: :twisted: Bad windows :twisted: :twisted:
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 1882
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Tue Jan 21, 2014 1:14 pm

OX wrote:
Still crashing, now on "Scruffy". Looks like you need to do a new build unless someone knows how to fix it.
soon as i finish downloading, i will repack and fix it.
:wink:
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 1882
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Tue Jan 21, 2014 8:45 pm

This version doesn't crash for me.

Re-created the mdb using the updated fixed version with sands of fire removed.
and the previous update 5 version.
deleted all times played and file available markers.
fixed errors and compacted.

Converted all the "S" screens to same file format.
even though the originals worked for me.

http://www.datafilehost.com/d/08219373

hope it works for you!.
lookers
New Member
Posts: 27
Joined: Fri Oct 26, 2012 6:33 am

Tue Jan 21, 2014 9:18 pm

for me is working.
thanks Mad
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Tue Jan 21, 2014 9:21 pm

i tried and i have no problems with screenshot.
only sands of fire screenshot crashed.
however, i put again the game and use default screenshot.

for now i have to suspend for some days,,
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1
Seiya
Ice Cool Member
Ice Cool Member
Posts: 795
Joined: Sat Aug 02, 2008 2:08 am

Sat Jan 25, 2014 4:08 pm

maybe i understand where is the problem.
i use clip2net to make screenshot and now after adding a screenshot, gamebase crashed..
i will use only screenshot included with games..or try other solutions
Demobase DOS
Zinc
MS-DOS Goldies
CD32-CDTV Goldies
Macintosh 68k
GB Trilogy
Infocom Collection

---------------
Retro Trailer
http://www.amigapage.it/index.php?pl=intro&modo_intro=1

Return to “Other GameBase Projects”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests