Welcome to the Gamebase 64 forums.                 An attempt to document ALL Commodore 64 gameware before it's too late!

Gamebase TI 99/4A

Discuss any other databases that use the GameBase Frontend, whether in pre development, development or publically released.

Moderator: Jimbo

User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Thu May 03, 2012 9:07 pm

Hi Bilbo, sorry to hear about you friend. This Parcheese game - do you mean Parsec? If not then can you describe the game.

-update there is a board game traditionally called parcheesi which is basically ludo, there is a couple of ludo games in the gamebase.

.mad. - the copyright issue was resolved and I've now been given permission by the author to use the game in the next release.
Hidron
Cool Member
Cool Member
Location: USA
Posts: 416
Joined: Sun Feb 13, 2011 5:05 pm

Thu May 03, 2012 9:44 pm

Will the release be anytime in the near future or could the original gamebase be rereleased since the copyright issue has been resolved?

Searching for Parcheesi games I found Ludo in the TI99 game list, but it is in German. I was only checking for other names for the game I found in an Internet search though, and have not actually gone through the entire game list.
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Thu May 03, 2012 10:57 pm

There is a *lot* of new stuff, the original GB was 2635 entries - version 2 is already approaching 3500 entries and I'm still adding new stuff, no end in sight yet but this will be the final version as I've already spent well over a year compiling this GB and hope to get a release sometime this year.
Bilbo
Keen Member
Keen Member
Posts: 57
Joined: Sun Apr 01, 2012 2:17 pm

Fri May 04, 2012 11:39 am

OX wrote:Hi Bilbo, sorry to hear about you friend. This Parcheese game - do you mean Parsec? If not then can you describe the game.

-update there is a board game traditionally called parcheesi which is basically ludo, there is a couple of ludo games in the gamebase.

.mad. - the copyright issue was resolved and I've now been given permission by the author to use the game in the next release.
Thats the one Ox parcheesi. A kind of Ludo but different.

Looks like i might have a looooong wait for the TI database,
but it will be worth the wait.

Thanks
Bilbo.
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Sat May 19, 2012 6:28 pm

Almost up to 1000 new entries now for V2.0 ! :D
Bilbo
Keen Member
Keen Member
Posts: 57
Joined: Sun Apr 01, 2012 2:17 pm

Mon May 21, 2012 11:31 am

OX wrote:Almost up to 1000 new entries now for V2.0 ! :D
Wow! Great going OX. Really looking forward to this
release.

Thanks for your hard work.

Bilbo
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Sat May 26, 2012 1:22 am

I have now exhausted all of my game resources so now it's time to add screenshots and extras to the new entries, still hopeful of adding a couple more entries which are still in development before the release, the final number of entries will be approx 3660.
Bilbo
Keen Member
Keen Member
Posts: 57
Joined: Sun Apr 01, 2012 2:17 pm

Sat May 26, 2012 11:10 am

Wow! OX

Brilliant work.

Looks like it is going to be a really brill gamebase.

Thanks for all your hard work so far.

Bilbo
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Thu May 31, 2012 9:25 pm

.mad. wrote:
dax wrote: Is any possibility to force CLASSIC99 to start in full screen mode by modify "classic99.ini"
Sorry but the answer is NO.

Classic99 has a bug if you close emulator while in full screen,
it crashes the next time you load it.
The script resets the StretchMode value back to 1 to stop the problem.
Maybe Tursi will fix it for the next version.
But for now you need to select it manually (every time). :wink:
I came up with a fix to set fullscreen which has also been implemented in v2, simply replace the bit at the end of the Classic99 gemus script with :-

;------------------
; Run the Emulator.
;------------------
If Key_video CONTAINS(fullscreen)
Run_Emulator_Send_Keys(%{ENTER}||50)
Else
Run_Emulator()
End If

and enter new option "video=fullscreen" in the <GLOBAL> kvsets (F2)
stanstimer
Keen Member
Keen Member
Posts: 90
Joined: Fri May 07, 2004 3:26 pm

RE

Sat Jun 16, 2012 9:14 am

Hi OX

It's great your doing another version of Texas Gamebase, any updates on progress yet.

Keep up the good Work

S.S.
User avatar
OX
Cool Member
Cool Member
Posts: 537
Joined: Thu Jun 24, 2010 9:05 pm

Sat Jun 16, 2012 1:47 pm

I'm stuck on the labourious task of adding screenshots and data
millansoft
Keen Member
Keen Member
Posts: 60
Joined: Tue Jun 26, 2012 5:47 am

Fri Jun 29, 2012 1:02 am

Hello, I tried to use this gamebase without much success, I just get the following error when I try to run a game ¨Invalid file referenced in script function.¨ When I click continue anyway, I get another error ¨This game type is not supported by this emulator! (.DSK) Supported types: BIN;DSK¨

Any ideas?
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 1889
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Fri Jun 29, 2012 1:51 pm

let me guess....
you have Gamebase on a drive other than C:\

if so edit the emulator.ini and all files in the GameBase\TI99-4A\Emulators\MESS v140\cfg\ dir.
to work with your drive location.

or just put it back in the default C:\gamebase. :wink:
millansoft
Keen Member
Keen Member
Posts: 60
Joined: Tue Jun 26, 2012 5:47 am

Fri Jun 29, 2012 4:05 pm

Hello,

Thanks for your help, you´re right, I´m using all gamebases in other drive path, but I´m using relative paths

Code: Select all

&#91;Emulators&#93; 
1=Classic99 
2=

&#91;Classic99&#93; 
UseShortFilenames=0 
SupportedTypes=BIN;DSK 
EmulatorPathFile=.\Emulators\classic99 v359\classic99gb.exe
ScriptFile=classic99.txt 
UseDefaultTypes=0 
WaitFinish=1
That is my emulators.ini, I´m just using classic99 don´t like MESS, I should change the cfg files in MESS folder anyway?
I forgot to tell that the emulator window appears, but it doesnt load anything, just open.

Thanks!
User avatar
.mad.
Respected Member
Respected Member
Location: Lancashire
Posts: 1889
Joined: Sun Jun 19, 2005 3:30 pm

Fri Jun 29, 2012 5:05 pm

you need MESS as well for some games.

Code: Select all

&#91;Emulators&#93;
1=Classic99 v361
2=MESS v140
&#91;Classic99 v361&#93;
UseShortFilenames=0
SupportedTypes=DSK;BIN
EmulatorPathFile=C&#58;\GameBase\TI99-4A\Emulators\classic99 v361\classic99.exe
ScriptFile=CLASSIC99.TXT
1=C&#58;\GameBase\TI99-4A\Emulators\classic99 v361\CLASSIC99.INI
&#91;MESS v140&#93;
UseShortFilenames=0
SupportedTypes=DSK;BIN;RPK;GPL
EmulatorPathFile=C&#58;\GameBase\TI99-4A\Emulators\MESS v140\mess.exe
ScriptFile=MESS.TXT
also you are missing the path to the CLASSIC99.INI file.
you have "WaitFinish=1" but are missing

1=C:\GameBase\TI99-4A\Emulators\classic99 v361\CLASSIC99.INI


This is for the script, and the gamebase will not work without it.
just type the FULL path (like the example shows) to your external drive. And you should get it working again.

Return to “Other GameBase Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests